Nordéns Liv & Leverne

Alla inlägg under januari 2009

Av Anna - 18 januari 2009 13:31

 

Har under några dagar övat Iller på att vara hemma med de andra hundarna. Det har gått bra. Så igår kväll efter rastning, mat & aktivitet var Iller jättetrött och vi lämnade honom när vi gick på fest.


Iller är en superjätte-ta-allt-löst-hund och tuggar på det mesta... När vi kom hem möttes vi av ett hus i stort behov av städning! Han hade lyckats öppna dörren & grinden till resten av huset. Dragit ut Arnbjörn möss-låda och slaktat diverse sockor & mössor. Som "tur" var hittade han ett kaninskinn & det var nog räddningen. Av någon anledning hade han även "plockat" ner en fönserlampa och släpat runt den i huset oxå... Irriterat dammsög & torkades golven, medan Iller låg orörlig i sin bädd och kikade under lugg... Sofistikerade Compis tyckte att det hela var minst sagt obehagligt och jag kan ju tänka mig hans tankar: "Jag vet inte varför, men det här är INTE bra..."


Hur som helst... 14, 15 & 16 januari fyller Stina, Olle & Far år. Festen började klockan 15 på värdshuset. Kort paus med wii sports & festfix innan vi fortsatte klockan 19.


Tårtkalas med värdshusets UNDERBARA tårt!



Far bjöd på kalv med rotfrukter, även det på värdshuset...


Fruk & grädde till dessert. Sång & musik á la Nordén...


Efter god mat bjöds det till dans...


Vilka snyggingar... Nordénare -så klart!



Undan för undan lämnades handdukar in... Dags att bege sig...


Tack, Älskade familj & vänner för härlig fest! Och framför allt; TACK Far för allt du fixat! Tack Britta & Pär för ett roligt kalas!


Till min man Lars vill jag ge en ELOGE... Han promenerar & tränar hundar i mitt ställe just nu. Fixat te & pysslar här hemma. Han leker  med Arnbjörn, handlar & städar. Tack, Tack, Tack, goa DU!

Av Anna - 12 januari 2009 14:13

Nu sker det jag hatar: TÖ! Allt slaskar, tinar, isar & blåser bort. Detta gör mig deppig faktiskt. Det kan ösregna på sommaren och komma snödämp på våren, det gör mig INGENTING! MEN det här! Det är det värsta!


Arnbjörn hostar & kruppar sig genom nätterna och ingen sover. Vägarna är is, så det blir en inne-tråk-dag. BLÄ!!!

Ska ta itu med sådant som inte blir gjort annat och Lars myser med Arnbjörn till film efter film.

Hundarna tycks förstå. De kilar ut å kissar och kommer sedan snabbt in.

Iller leker med sin boll, bär runt på sin filt eller apporterar något. Corall ligger vid sitt älskade element och just nu har Iller lämnat in för ett tag... Han har fått Järvas gamla sovlåda, en resekoffert som vi en gång haft kraftfoder till hästarna i. Han trivs jättebra däri.

De är ljuvliga sådana här dagar. Lite småaktivering inomhus och de är så nöjda ändå.


Ja så är det..... Triiiiiiist!!!

Av Anna - 10 januari 2009 17:44

eller har alla sån här otur???


Arnbjörn & vi har än en gång tillbringat en massa tid på akuten.

Det började med en mystisk hosta natten till fredag. Inget annat. Han var mycket blek hela fredagen, men glad och pigg. Kusin Stina var här och vi var ute hela dagen.

Natten mot idag somnade han som vanligt, men började hosta och kräktes till sist och hade mycket svårt att andas. En sköterska fick lyssna på hans andning genom telefonen och sedan bar det av mot Falun.

Krupp.

Vi kom hem vid ett-tiden, Ab fick en medicin och sov till 4 då han fick ett anfall till. Hostar tills han kräks och får ingen luft... Medicin, lite sömn och sedan var det en ny dag... :(


Lars har rastat hundarna i omgångar med Arnbjörn i vagn. Jag har städat och frächat upp efter natten.


Snacka om en trött-dag. Håkan kom över med mat till oss. TACK!!!


Arnbjörns insats till vagnen välte också -till råga på allt! Så Ab hängde upp&ner med ansiktet i vagnens korg... Det var så han vaknade efter lunchsömnen...! Sedan var han arg på pappa eftersom han förknippande honom med vagnen och allt! Hejja oss!


(Bilden har ingenting med texten att göra!)


Snodde dessa bilder från Camillas blogg för att bryta av mot d trista... Så sant, så sant...!

Av Anna - 8 januari 2009 21:33

Det har inte hänt så mycket idag... Promenader, Ab-lek och besök hos Svenne.


Det jag vill skryta om är Iller. Idag när vi irrade i en ogallrad granskog var Iller lite väl yvig -igen, så jag gömde mig, försvann  & sånt. Han övade på att bara sitt å vänta -trååååååååkigt, medan matte talade oääändligt länge i telefon. Allt gick som det skulle tills Iller struntade helt i att jag gömt mig och drog iväg längre än någonsin (typ 100 meter...!). Det slog mig då att jag sett ett kadaver där när jag & Baron letade gryt. Precis när jag skulle gå och grabba tag i ett köttätande Wachtel-elände kom han sättandes mellan stammarna med ett revben i munnen. Glad i hågen hoppade han i min famn för att visa. Han var borta max 1 minut och gulle ville visa mig sitt underbara byte. Han myste en lång stund med äcklet innan vi avslutade och gick vidare.


Kontentan är att Iller delar redan upplevelser med mig, har full koll, är thight och noggrann med återrapporteringen.


Tack, Björnfoten för Iller! Vilken kamrat han är! Visste inte att det gick att avla fram färdigtränade hundar -ni tar för lite betalt...

Av Anna - 7 januari 2009 16:12

Det är varmare nu på dagarna. Idag är det bara -9, men jag känner mig bottenfrusen. Är ute med hundarna, men pallar bara typ 15 minuter sedan smärtar det för mycket i kinder & händer.


Fotade lite trots skakande händer & hackade tänder.



Vacker är det, så det är omöjligt att låta bli att hänga på sig kameran.



Bryter av med en betydligt varmare bild från gårdagen middag. Håkan & Kristina kom över på middag igår kväll. Dessa tallrikar heter Kurbits (Rörstrand) och nu börjar vi få så pass många att det går att duka med dem :)


Iller fick ont i tassarna och Arnbjörn frys om händerna efter en stunds lek i snön, så det fick bli te på Fänforsen istället. Brrrr, vad vi frös...!


Är de inte fina -pojkarna mina?! Älskar alla mina "barn"



Nu blir det het soppa i väntan på att Lars ska komma från verkstan.


Av Anna - 6 januari 2009 22:21

...för underbar hjälp här hos oss!




Av Anna - 5 januari 2009 23:02

SKK AVELSDATA - I Like...!


Parar och avlar och drömmer för fullt...!

En drömhund för mig vore:

  • 1 (om Compas kull vore ok)Compis//Sara
  • 2 Atle//Sara

Sara är en ofantligt trevlig hund och jäkligt arbetssam. Att hon dessutom är det sötaste som finns i en Rottweiler-förpackning gör det hela bara komplett.




Trilskas för att få ihop Stenlyckan-linjerna (fox) också, men det går mindre bra... :(

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5 6 7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27 28
29
30 31
<<<
Januari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards