Nordéns Liv & Leverne

Alla inlägg den 24 april 2009

Av Anna - 24 april 2009 10:41

Lars vill ha en hund... Även om han tränar såväl Compis som Iller vill han ha en egen. Jag har förstås en massa förslag på raser; jämthund, terrier, stövare etc... Men Lars han vill ha en vakthund! Sökte på just den beskrivningen på blocket och fick ett endaste svar: "Renrasig dvärgspets"

Det lustiga är att just Dvärgspets är en ras Lars alltid talat om, men just till ändamålet vakthund hade han tänkt sig en mastiff. En stor snäll hund som avskräcker! : ) ...dvärgspets....


¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

Iller har vattenapporterat för första gången...

...krävdes viss övertalning, men det var en lycklig hund som lyckades. Han hade väl stått där än ifall grejen inte vore med hem...! Jätteduktig!


Lars, Ab, Iller & jag var i Kvârna här om kvällen och njöt av våren. Hade kvällsfikat med och dukade upp. Härligt!

Efter maten strök vi runt skogen och visade Arnbjörn att det inte finns några hinder som är för stora... Vi vadade över en lite fors, klättrade över ris & sten. Trots att Ab var genomblöt, så ville han inte alls hem utan ta sig ut i skogen igen. Bra där! :)


Compis har fått köra en hel del lydnad nu. Moment i 2:an. Det går trögt och han är trött... Men med flera pauser & god motivation ger det alla fall något. Igår, när vi körde ris till brasan, hittade jag en stock liggandes över vägen och kommenderade hopp. Compis hoppade högt över och satte sig genast på andra sidan och det brann i hans ögon av lust... Hoppet tillbaka resulterade i ett blåmärke på insidan av mitt vänstra knä och det var det värt! GUD VAD KUL ATT SE HANS FART IGEN!!! Viljan & lusten finns alltid där, men som sagt går det långsamt... MEN han & Iller har oxå börjat leka som tervar! 


Näpp, nu ska jag ut å träna hund! :D 

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards